när man bor i hus..

Det snöar fortfarande och det är fullt av snö på gångbanorna. Vi snackar alltså ca 10 - 15 cm snö. Grannarna är ute och skottar titt som tätt. Grannen sidan om oss var och köpte en ordentlig snöskyffel och den har typ hela området lånat, haha. När han skottat klart på sin uppfattar så slängde han över snöskyfflen till oss så vi kunde skotta vår uppfart. Så är det nu när man bor i hus..
 
 
Jag är dock så jävkla tacksam över vilka bra grannar vi har. De hjälper till och ställer upp. Det är ett fantastiskt område vi flyttat till. Vi kunde inte haft det bättre ♥

emporia & ikea.

Igår var vi på Emporia och Ikea. Mamma var så snäll och passade Eileen (fick dock dåligt samvete när det tog henne över 2 timmar att komma hem pga snön..). Jag passade på att hämta ut en ny telefon, och som jag skrev för några dagarna sen så blev det en Iphone som fick följa med mig hem. Det känns fortfarande ovant att ha en Apple efter att ha haft en Samsung i 1,5 år, men man vänjer sig nog snart.
 
 
Väl på Ikea så handlade vi en jäkla massa rullgardiner (till sovrum, vardagsrum, Eileens rum, spelrum och datarum). Det börjar ljusna tidigt på morgnarna så det var dags att handla hem nu. Vi hittade även lite annat smått och gott som, nya sänglampor, gardiner (till Eileen, datarum och spelrum), badrumsmatta, en fotoram (till Eileen), förvaringskorgar och lådor, och lite små grejer som lampor och saker till gardinstänger.
 
Så här blev Eileens gardiner. De är för långa så jag har knytit dem så länge, men svärmor ska sy upp dem till oss. Jag är i alla fall nöjd med resultatet. Det blev ett helt annat rum.
 
Jag hittade självklart massa annat också som jag skulle vilja köpa hem, men det får vi ta en annan gång. Jag har börjat få lite idéer på hur man kan göra nere på stora toaletten som ger det en mer "spa"-känsla och sen har vi börjat få lite idéer på hur vi ska göra i vårt sovrum, men det är ett senare projekt. 

snow snow snow

utsikt från jobbet.
God morgon från ett snötäckt Skåne.
 
Det har snöat non stop sen igår eftermiddag. Det var en uppfriskande promenad till jobbet imorse. Inte plogat någonstans, förutom en cykelbana som de höll på att ploga, som ligger typ 300 m från jobb. Men annars pulsade jag igenom snön i 2 härliga kilometer.
 
Det fick bli termobyxor, vinterjacka, vantar, en tjock mössa och luva + solglasögon (annars såg man inget pga att snön blåser runt över allt). Nu är jag glad att jag är inomhus igen. Och jag är helt okej med att jag ska vara på jobb till klockan 16 i eftermiddag. Kanske hinner dem ploga några gånger till dess, eller ännu bättre, kanske hinner det sluta snöa. Men med tanken på hur det ser ut nu så är den chansen väldigt liten..