Sopptisdag

 
 
Idag har mittenbarnen haft en sopptisdag. Sen grabbarna spelade Overcooked tillsammans så har vi skojat om att ha en soppfestival där vi gör dem sopporna som finns i spelet. Så idag när Tom kom över så överraskade vi honom med en löksoppa (gjorde på tre lökar a'la overcooked) och champinjonsoppa (gjord på mer än tre campinjoner inte så a'la overcooked). Om sopporna blev godkända? Jajamensan!
 
Nu sitter grabbarna och spelar Mario Odyssey. Senare ikväll så blir det nog att kolla klart på Stranger Things. Vi har bara två avsnitt kvar på säsong 2. Jag förstår egentligen inte varför folk är så besvikna på säsong 2? Vi har bara varit missnöjda med ett avsnitt än så länge. Förutom det avsnittet så tycker vi att serien fortfarande är fantastiskt bra och det ska bli intressant att se vad de två sista avsnitten har att erbjuda.

ingefärashot

I förra veckan testade jag på att göra ingefärashot. Jag har velat göra det länge just för att det är nyttigt och för att vi ska hålla oss friska nu i höst och vintern. Sen är det ganska så gott också trots att det "river" i halsen och ner i magen, haha. Man känner hur det gör nytta för kroppen när man tar en shot.
 
Sen i torsdags har vi tagit en shot (ca 4 cl) om dagen och det ska vi försöka hålla i att göra varje morgon i fortsättningen. I fredags gjorde jag 1l som vi har i kylen (håller ca en månad).
 
 
Receptet hittar ni här nedan:
(för 1 liter)
 
2 citroner
200g färsk ingefära
1l vatten
½ dl honung

1. Riv ingefäran grovt med skalet på och lägg den i vattnet. Värm upp (men aldrig över 60 grader) i 20 minuter.
    Koka ej då detta gör att delar av allt det nyttiga försvinner.
2. Sila av ingefäran och blanda i honungen medan det fortfarande är ljummet(40 grader)
3. Låt svalna och pressa sedan i citronerna. Sila och häll i en flaska.
4. Förvara i kylskåpet och utan problem kan den stå i en månad.

uppe med tuppen

God morgon! Här hemma är vi uppe med tuppen (eller bebisen, hehe). Hon har sovit så himla bra inatt  (ca 22.00 - 6.20). Vi har tack och lov mest haft bra nätter *peppar peppar ta i trä*. För det mesta brukar hon somna om efter morgon måltiden, men idag är hon envis. Trots trötta ögon så ska hon hålla sig vaken.