Resfebern börjar slå till

Jag är inte den som brukar få resfeber. Det är klart man längtar tills man ska iväg och så, men denna gången är det extremt. Jag drömmer om Japan om nätter, jag förbereder redan saker inför resan (jag har rensat minneskorten som ska med, uppdaterat apparna på kameran, börjar planera vad som ska laddas ner på viaplay/netflix osv), och jag bara längtar så där extra, extra mycket.
 
Nu är det nära, men det känns ändå som det är så långt borta. 25 dagar kvar varav 15 arbetspass (om jag bara räknar dem på rönnen, kan vara att jag hinner få något enstaka pass på akuten med..♥).
 
 

fem saker

fem saker som gör mig extremt glad just nu:
 
1. Chefen från akuten ringde mig igår. Hon bad om ursäkt för att hon inte har varit kontaktbar men berättade att hon haft mina papper i väskan sen hon fick dem och att hon vill träffa mig. Vi ska ses på måndag och då lämnar jag även mitt schema så de ser vilka dagar de kan ringa mig. I framtiden vill jag jobba på sjukhus så detta känns som ett steg i rätt riktning. Till en början blir det bara timvik då jag inte vill lämna en fast tjänst på 80% för att bli vikarie, men förhoppningsvis så leder det till fler möjligheter i framtiden.
 
 
2. Jag har äntligen fått tid till läkaren ang min sköldkörtel. Min remiss har skickats först till Ystad och sen till Trelleborg. Tiden har tickat och jag behöver min hjälp så jag kan få rätt på skiten. I måndags var jag och tog blodprov igen och igår ringde min läkare. Tydligen kunde vi inte vänta på kallelsen från Trelleborg utan jag måste få en tid snarast och påbörja min behandling. Så på fredag ska jag träffa min läkare.
 
3. Idag blir det äntligen träning. Idaa och jag har bestämt att vi ska till gymmet tillsammans, men om det mot allförmodan inte skulle bli av så har jag en reservplan, att komma ut och springa. Jag har satt som mål till en början att komma ut och springa iallafall en gång i veckan. Längre fram ska jag försöka öka upp det till 2 - 3 gånger i veckan, men det får ta sin tid. Det tar tid att komma tillbaka efter sjukdomar + sjukskrivning.
 
 
4. Jag går på långledigt om ca 2 timmar. Jag skulle egentligen jobbat i helgen men pga lite tråkiga omständigheter så är jag ledig på fredag och på lördag ska Idaa jobba för mig eftersom jag jobbade för henne förra lördagen. Eftersom jag är ledig både fredag och lördag så kände jag att jag lika gärna kunde ta mig ledigt på söndag. Sen är jag ledigt på måndag enligt mitt schema = att jag är ledig fram till tisdag.
 
5. 29 dagar kvar. 29 dagar kvar. 29 dagar kvar. 29 dagar kvar.
 
 

Japanresan: 30 dagar kvar

Jag blev så glad när jag kom hem från jobbet igår och såg vad som väntade i brevlådan. Det första var från wish, min luggage tag med Totoro. Det andra paket var lite mer spännande då det var från Japanspecialisten.
 
Eftersom vår resa närmar sig så var det dags för oss att få hem all resehandling som billjetter, vouchers, kartor och sådant smått och gott. Det är tredje gången jag får ett sånt paket från Japanspecialisten men jag blir minst lika glad varje gång. Det är en sån härlig känsla att sitta med alla papper i sin hand.
 
 
Det enda jag/vi har kvar nu innan resan är att:
♥ Växla pengar.
♥ Köpa en powerbank (jag har blivit av med min, hehe).
♥ Ladda ner serier och filmer på viaplay och netflix.
♥ Eventuellt köpa något nytt plagg som man kan ha där nere.
♥ Eventuellt köpa någon bok man kan ha på flyget (som jag ändå inte kommer läsa, haha).