Sjukskriven

Efter att ha varit hemma från jobbet i en vecka pga ryggont ringde jag idag läkaren och fick en tid. Hon konstaterade att det är ryggskott och skrev ett läkarintyg att jag ska vara hemma ytterligare en vecka.

 
Det känns skönt att veta vad för fel det är, men det känns för jävligt att vara sjukskriven för ryggskott när man är 26. Förhoppningsvis är jag tillbaka på jobbet om en vecka. Att vara hemma är skönt men jag klättrar så smått på väggarna. Jag vill och behöver jobba för att fungera som människa.
 
Ca en timme efter mitt läkarbesök ringer min läkare upp mig igen efter att ha kollat på mitt blodprovssvar. Allt såg bra ut förutom en grej. Jag har tydligen för höga värden i sköldkörteln. Så det är bara att besöka läkaren imorgon igen för nya prover. Det är lika bra att ha allt på en och samma gång så man kan bli fullt frisk snart.
 
Något som däremot gjorde min dag mycket bättre var när min fina vän Idaa kom och överraskade mig med en fin krya på dig-bukett ♡ Det gjorde mig så otroligt glad. Om det är något jag saknar med jobbet, så är det mina rönnbär ♡
 

Resident Evil 7: Biohazard

Årets andra spel som jag klarade blev inget mindre än Resident Evil 7. Första genomspelningen tog 9 timmar och 40 minuter och det var en jäkla resa. Man har blivit rädd och överraskad över allt som man upplevt.
 
Detta kommer utan tvekan vara ett av dem bästa spelen jag kommer spela i år. Det höll måttet från början till slut, även om det tappade lite lite i slutet, vissa spelparti var inte så roliga och miljövalet var heller inte det roligaste, men för att förstå historian så var man tvungen att spela det och när man ser det som helhet så är det riktigt bra. Det kommer säkert bli en andra spelomgång i framtiden (André kör omgång två nu).
 
Bossarna har varit en riktig höjdpunkt i spelet. Alla har varit riktigt coola. Jag gillar också videobanden som man hittar (no spoilers). Och även om spelet tappade det lite lite i slutet så var det ett riktigt bra slut. Nu snackar vi alltså sista bossfighten och det efter. Det var ett jäkligt bra slut. Och tydligen ska det finnas mer än ett slut (det hade jag ingen aning om). Jag fick iallafall ending 2, och som jag har sagt femtioelva gånger så tyckte jag att slutet var riktigt bra. Vi får se vad André får på sin andra spelomgång.
 
 
Stort plus för Resident Evil 7 Main Theme. Så jävla bra.
 
Har ni spelat klart det? Tankar? Bra eller Skitbra? Säger man att det är dåligt så får man inte utala sig, hehe.
Som jag skrev längre upp så kommer detta utan tvekan vara ett av de bästa spelen jag spelar i år. Så vad får det för betyg av mig då? Det blir en stark 8/10.
 
Nu ser jag fram emot den första dlcn som ska komma inom kort. Vad jag har hört ska det komma till Playstation 4 först. Stämmer det? Då är det för jävligt. Då får jag helt enkelt vänta lite längre. Jag väljer hellre att spela på Xbox one då jag älskar att få achievements, och det har det poppat upp bra med!

RE7 - Första intryck

Nu Har Resident Evil 7 funnits ute i tre dagar och vi har hunnit spela en del. Jag tror vi är ca 6 timmar in i spelet, men vi har varit tvugna att ta en liten paus för min älskade man åkte på magsjuka, och vi vill spela första omgången tillsammans. Det är ju roligare att bli rädd tillsammans med någon, hehe.
 
 
Så vad tycker jag om spelet hittills då? Jag hade höga förväntningar redan när de utannonserade spelet på E3 och efter att ha spelat igenom alla demos de släppt så har förväntningarna stigit ännu mer. Tro det eller ej men Capcom har överraskat och jag har inte blivit besviken en enda gång. Det är ett fantastiskt bra spel. Jag vet inte hur många gånger jag blivit skrämd och hoppat till i soffan. Stämningen och rädslan finns där.
 
Det finns bara ett litet minus, som egentligen inte är dåligt men det är något som inte faller mig i smaken i något spel alls, och det är momenten då man blir jagad. Det har inte varit så extremt i detta spelet än men det är det enda minuset jag kommer på just nu, som egentligen inte är ett minus för det är fortfarande bra. Men ni fattar..hoppas jag, haha.
 
Pluslistan är dock väldigt lång. Jag älskar pussel-lösningarna (säger en som hatar det annars, haha), maskinen som man save:ar på, boxen som man kan lägga items i, bossfighterna och ja, det hela. Stämningen, att bli överraskad och väldigt skrämd i mellan åt. Man tror att man är beredd på vad som ska komma men nope, man blir överraskad och bajsar nästan ner sig på vissa ställen.
 
Och det som varit roligast hittills under vår spelomgång är att vi spelar tillsammans. Det är supermysigt och självklart superroligt när ens partner blir rädd. Jag älskar att se människors reaktioner när det är läskigt. Alla reagerar vi olika (jag t.ex hoppar till och panikskrattar, haha). Det ska bli riktigt kul att fortsätta spela. Förhoppningsvis blir det mer i helgen om André orkar. Jag vill ju inte fortsätta utan honom. Första spelomgången är vår spelomgång ♥
 
 
Har ni kört det? Kör ni det vanligt eller på VR? Jag hade nog aldrig klarat VR. Det hade utan tvekan blivit min död, men jag skulle nog vilja testa det någon gång.