grönkålssoppa

Igår gjorde jag grönkålssoppa för första gången. Jag hittade ett recept på en blogg, men hon skrev bara ut vilka ingredienser som man behövde, inte hur mycket av varje ingrediens. Så jag var lite orolig över att maten inte skulle bli god eftersom jag tog på må få, haha.
 
Meeeeeen....SOPPAN BLEV LYCKAD! Så gott det blev. Tack och lov så blev det rester över, så det ska jag ha till lunch idag på jobbet. Jag älskar soppor och är faktiskt väldigt duktig på att laga soppa. Mina specialiteter är (förutom grönkålssoppa, haha) champinjonsoppa och potatis & purjolöksoppa. 
 
Vill ni ha receptet? Kika här nedanför isåfall.
 
 
Ingredienser: 200g Grönkål, 4 morötter, 1 lök, 1 vitlöksklyfta, 1 grönsaksbuljong, 5 dl vatten, matgrädde (Ta så mycket man vill ha. Jag hade ca 3,5 dl), salt och peppar.

SÅ HÄR GÖR DU:

Stek grönkål, morötter, lök och vitlök med smör i en kastrull. 

Jag stekte i några minuter sen hällde jag i vattnet och buljongen och lät det koka tills morötterna blev tillräckligt mjuka för att mixas. Jag mixade allt direkt i kastrullen (ta först bort kastrullen från plattan). När allt var mixat så som jag ville ha det (lite chunky) så ställde jag tillbaka kastrullen på plattan och lät det koka upp.

Tillsätt sedan matgrädden. Man tar den mängden man själv vill ha (beroende på hur man vill ha sin soppa). Jag hade i ca 3.5 dl. Rör om och låt det värmas upp.

Det sista man gör är att tillsätta salt och peppar efter egen smak.

Servera med t.ex. vitlöksbröd eller knäckebröd. 

Kommentera här: